Ден на Европейските езици в Езиков център НЕА ГЕРМАНИКА

  • -

Ден на Европейските езици в Езиков център НЕА ГЕРМАНИКА

Tags : 

 

Ден на отворените врати отбеляза Езиков център НЕА ГЕРМАНИКА в Кърджали na 26 Сентември от 9 до 21 часа. Поводът е Денят на европейските езици.

Ние смятаме, че този Ден трябва да се чества, като доста държавни институции, училища, школи и читалища вече го правят, защото е важно да представим многообразието на езиковото семейство в рамките на Европейския съюз, каза управителят на Центъра Светла Желязкова.

В Европейския съюз освен английския, немския и френския, има много останали езици, включително и българския, които се нареждат наравно с тях. Ние от Езиков център НЕА ГЕРМАНИКА считаме, че в днешно време младите хора трябва да бъдат подготвени и да са конкурентоспособни след като завършат училище.

В днешно време в Западна Европа английският език е езикът на комуникацията на всички нива и хората дори и малките деца, го знаят. В нашия регион сме малко изостанали и затова много ни се иска да променим този факт, като насърчаваме многоезичието и изучаването не само на английския език от ранна детска възраст, каза Желязкова.

Всички научни изследвания доказват, че език се учи най-лесно в ранна възраст, на ниво майчин език – той се усвоява без акцент.

Радвам се, че работим с няколко по-големи фирми, вече осъзнали необходимостта да обучават собствените си кадри, каза управителят на Центъра.

Част от тях са „Теклас” и Haloila Bulgaria.

От 9 до 10 часа в школата бяха представени учебните системи на НЕА ГЕРМАНИКА. От 10 до 11 часа учители проведоха индивидуално консултиране, а от 11 до 12 часа – демонстрация на метода Imerssion.

В Програмата бяха предвидени и открити уроци по немски, английски и испански език. От 14.30 до 16.30 часа кърджалийци решават безплатен тест за сертификатите на Cambridge, а от 16.30 до 17 часа има образователни игри за най-малките под мотото „Опознай Европа и европейските езици”.

От 17 до 17.40 часа ще се проведат уроци по бизнес немски и английски език и по английски и немски за начинаещи. Предстоят също разговорни клубове по английски и немски език за тези, които владеят езиково ниво минимум В1.

 

Радка ПЕТКОВА

Снимка: Радка ПЕТКОВА


Направи онлайн записване и вземи 5% отстъпка с Неа Германика!

Съгласен/на съм от Образователен Център Неа Германика

Давам своето изрично съгласие, вписвайки своя email в празното поле

Subscribe!