Детска академия за ранно развитие отвори врати в Кърджали

  • -

Детска академия за ранно развитие отвори врати в Кърджали

Tags : 

Отвори врати първият Център за ранно детско развитие в област Кърджали. Той е създаден като част от Детската академия за ранно развитие и иновации в образованието към Езиков Център Неа Германика. Центърът има за цел да разшири достъпа на деца на възраст от 3 години до иновативни образователни дейности, които да ги подготвят за задължителната предучилищна подготовка и последващото им включване в училище. Освен това екипа на детската академия си поставя за цел да работи в посока активно участие и подкрепа на родителите за ранното развитие и качественото образование на своите деца.

В Детската академия „Неа Германика“  ще се прилагат  различни форми и методи на   работа, които да  помогнат на децата в тяхното личностно и духовно израстване, утвърждаване на тяхното критично мислене и подпомагане на тяхната креативност и предприемчивост.

„Вече има неопровержими научни доказателства, че мозъкът на детето се развива най-бързо през първите години от живота му.“ – сподели г-жа Светла Желязкова.  И именно затова от Неа Германика са се заели с нелеката задача да въведат в практиката и прилагат методите за ранно детско развитие в област Кърджали. 

Г-жа Желязкова ни покани да посетим провеждащите се всяка събота творчески работилници развиващи талантите и креативноста в децата. Тя ни разкри и темата на следващото занятие – „Добре дошла есен„. От екипа на работилницата обещават всеки път различна и интересна тема и много радост и забавления за децата. Също така ни разкриха, че освен вече стартиралите проекти – за творческо и музикално развитие, предстои и разкриване на Монтесори класове за деца на възраст 3-6 години. 

Образователният метод Монтесори е признат за един от най-добрите в целия свят. Това е един революционен метод, изследващ и поддържащ естественото развитие на децата . Децата развиват умения за разрешаване на казуси, креативност и критическо мислене, научават се да бъдат пълноценни личности  в обществото. Основният принцип на системата Монтесори е свободата и личният избор на детето. Когато на детето се даде възможност да избира и да вижда резултата от избора си, неговото самочувствие и увереност се повишават и помагат на детето да е по-уверено, щастливо и независимо. Девизът на педагогиката на Монтесори е „Помогни ми да се справя сам!“.

За повече информация можете да се обръщате към:

Христина КОЛЕВА, Мениджър в Езиков Център Неа Германика

тел.: 0888 35 98 50

e-mail: office@neagermanika.com ; neagermanika@abv.bg


Запази си място в група с 5% отстъпка от НЕА ГЕРМАНИКА!

error: Съдържанието е защитено
Съгласен/на съм от Образователен Център НEA Германика

Давам своето изрично съгласие, вписвайки своя e-mail в празното поле

 

Абониране!