Образователна конференция под надслов „Образование на 21 век“ ще се проведе за първи път в Кърджали

  • -

Образователна конференция под надслов „Образование на 21 век“ ще се проведе за първи път в Кърджали

Tags : 

На 9 Юни 2017г. за първи път в град Кърджали ще се проведе Конференция „Образование на 21-и век“. Тя събира заедно на едно място не само директори, учители и ученици, но и техните родители, както и представители на образователни институции, организации и местния бизнес. Основни организатори на събитието са Езиков Център Неа Германика, ОУ “ Св. Климент Охридски“, ПГ по туризъм „ Проф. Д-р Асен Златаров“ и МИКЦ – Кърджали. Партньори и съмишленици на образователния форум са също Община Кърджали и Областна администрация Кърджали, както и Фондация “Заедно в час”, а трите най-големи кърджалийски медии – Телевизия “Източни Родопи“, вестник „Нов Живот“ и БНР – Кърджали, ще отразяват събитието във всичките му етапи – преди, по време на и след провеждането на Конференцията.
Конференцията е отворена за всички заинтересовани страни в системата на образованието на територията на общината. Поканени са всички директори и техните учителски екипи, като за първи път имат възможност да се включат и представители на новата структура – Обществен съвет към всяко училище, както и на училищните настоятелства. Като участници са привлечени и голяма част от местните бизнес лидери.
Целта е да се направи първата крачка към един качествено нов диалог между училището с прилежащите му структури; децата и родителите като основни ползватели на образователни услуги; институциите, които отговарят за образованието, и бизнеса като работодател. Конференцията дава отговор на въпроса какво е качествено образование на 21 век и конкретни примери с иновативни практики от класните стаи и от училищните общности. Така широката публика ще има възможност директно да се запознае с най-добрите модели на образованието на 21 век, както у нас, така и по света.
Програмата на конференцията включва три панела, които ще се водят от ученици. В първия от тях на въпросите на родители и деца ще отговарят представители на местната и централната власт. Във втория учителски екипи ще представят иновации в образованието, които го правят интересно, забавно и мотивиращо за учениците и ги водят до високи постижения. Третият модул представлява изложение на образователните институции на територията на общината, на който родителите, учениците и местния бизнес имат възможност да осъществят полезни контакти, да получат директна информация, да обменят идеи. Целта е всички, които присъстват, да обменят опит и да научат повече за иновативните методи на преподаване и учене, както и за възможностите за подбор и обучение на кадри.
От организационния комитет се надяват и вярват, че конференцията „Образование на 21-и век“ ще спомогне за създаването на една общност от активни родители и ученици, директори и учители иноватори от една страна и бизнес партньори и институционални партньори от друга, които заедно ще работят за успеха на всяко дете. Събитието ще се закрие с подписването на меморандум за сътрудничество между организаторите и участниците в Конференцията.
Участието в конференцията става с предварителна заявка, а посещението на Изложението е с вход свободен за всички жители на община Кърджали.

 

Източник:http://www.novjivot.info/


Направи онлайн записване и вземи 5% отстъпка с Неа Германика!

Съгласен/на съм от Образователен Център Неа Германика

Давам своето изрично съгласие, вписвайки своя email в празното поле

Subscribe!